Spaghetti Squash with chicken sauce - Recipe

By | 8:09 AM Leave a Comment


Say goodbye to the carbs with the spaghetti squash! It is a great alternative for pasta, potatoes and rice. Once cooked, the inside shreds into threads like vermicelli. It has a mild flavor and can be served with a sauce like I did or it can also be served alone with salt, pepper and butter. 

Spaghetti squash preparation:
Time: 1hr
You will need:
-1 spaghetti squash
-large knife
-baking pan
-fork
• Prick the spaghetti squash all over with a fork so it will not burst while baking.
• Place whole squash in a baking pan.
• Bake in preheated 375 F oven for 1 hour.
• Let it cool down for 5min. When cool enough to handle, cut spaghetti squash in half lengthwise. 
• Scoop the seeds and fibrous strings from the center of the cooked spaghetti squash.
• Use the fork to shred the pulp away from the spaghetti squash skin and your spaghetti is ready!

For the chicken sauce:
-1/2 cup of green onion
-1/2 cup of portabello mushroom
-1/4 cup of parsley
-1/2 cup of cherry tomatoes
-1/2 cup of diced carrots
-1 tsp. of tumeric powder
-2 tbsp. of olive oil
-1 tsp. of garlic paste
- diced chicken breast
-sea salt & pepper

Cook the chicken in a pan with the olive oil. Add the tumeric, salt and pepper. Once the chicken turns light brown, add the other ingredients. Mix and let them cook for 20min at low temperature. Serve hot!

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(French)

Dites au revoir aux glucides avec la courge spaghetti ! C'est une excellente alternative pour les pâtes, les pommes de terre et de riz . Une fois cuite , les lambeaux intérieur se transforme en fils comme des vermicelles . La courge spaghetti a une saveur douce et peut être servi avec une sauce comme je l'ai fait ou il peut également être servi seulement avec le sel, le poivre et le beurre .

Préparation de la courge :
Durée : 1h
Vous aurez besoin de :
-1 Courge spaghetti
-1 grand couteau
-1 grande moule
-1 fourchette
• Piquez la courge spaghetti partout avec une fourchette afin qu'elle n'éclate pas pendant la cuisson .
• Mettez la courge dans la moule et mettez au four .
• Faites cuire au four préchauffé à 190 degrés (375 ° F) pendant 1 heure .
• Laissez refroidir pendant 5 minutes . Une fois refroidie , couper la courge spaghetti en deux sur la longueur .
• Enlevez les graines et les filaments fibreux du centre de la courge spaghetti cuite .
• Utilisez la fourche pour déchiqueter la pâte de la peau de la courge spaghetti et votre spaghetti est prêt !

Pour la sauce de poulet :
1/2 tasse d'oignon vert
1/2 tasse de champignons portobello
1/4 tasse de persil
1/2 tasse de tomates cerises
1/2 tasse de carottes coupées en dés
-1 C. de poudre de safran
-2 C. de l'huile d'olive
-1 C. de la pâte d'ail
- Poitrine de poulet en dés
- Sel de mer et poivre

Faites cuire le poulet dans une poêle avec l'huile d'olive . Ajoutez la poudre de safran , le sel et le poivre. Une fois que le poulet devient doré , ajoutez les autres ingrédients . Mélangez et laissez cuire pendant 20 minutes à basse température . A servir chaud !


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